Nivon

Stedendriehoek

Nieuws en maandagenda van de Nivonafdeling Stedendriehoek

Maart 2021

Nieuws

Beste Nivonners,

Februari was een bijzondere maand; van ‘ouderwetse’ winter naar lente in een paar dagen tijd. Ik hoop dat jullie van beiden hebben kunnen genieten.
In februari konden jullie lezen dat Dannie en Meia hun werkzaamheden hebben neergelegd. Ik heb in de nieuwsbrief zelf een oproep gedaan voor hulp en later heeft Henk Schaaf nog een oproep gedaan voor bestuursleden via de mail.
Tot mijn grote opluchting hebben zich twee mensen gemeld die het bestuur zouden willen versterken. Daarnaast hebben zich drie mensen gemeld die wel taken op zich willen nemen, maar geen deel willen uitmaken van het bestuur. Ook met hun aanbod ben ik erg blij.
Samen met hen, de voortrekkers en mensen die incidenteel willen helpen kunnen we weer verder werken aan een bloeiende afdeling.
In deze nieuwsbrief vind je verder aankondiging extra algemene ledenvergadering (ALV), een bericht over de Nivonraad, een nieuwe rubriek door Annelies Dijksman en natuurlijk de activiteiten.

Hartelijke groet,
Gea de Groes

Extra ALV
Jullie hebben al kunnen lezen dat zich twee mensen hebben gemeld die interesse hebben in een bestuursfunctie. De volgende stap is overleg tussen ons drieën. Daarna is de afdeling aan zet.
Er zal een extra ALV uitgeschreven worden waarin de leden besluiten over de bestuurssamenstelling. Op het moment dat ik dit schrijf (21 februari) is de datum nog niet bekend. Jullie krijgen deze later toegestuurd.
De ALV zal waarschijnlijk gecombineerd worden met een online lezing.

Afgevaardigden Nivonraad
Dieni Folman en Gea de Groes hebben zich als enige kandidaten aangemeld. Hierdoor was het niet nodig om de keuze aan jullie voor te leggen; de afdeling heeft namelijk het recht om twee afgevaardigden te sturen. In de nieuwsbrief van mei krijgen jullie een korte terugblik op de Nivonraad.

In de Overtuin
De Overtuin is een prachtige tuin, die hoort bij buitenplaats Welgelegen in Warnsveld.
Al zeker 15 jaar ben ik met veel plezier vrijwilligster.
Dit jaar zal ik jullie maandelijks iets vertellen over deze tuin.
De grasvelden staan nu vol sneeuwklokjes en er zijn al verschillende krokussen in bloei. Het is een schitterend gezicht, vanaf nu komt er elke maand iets nieuws in bloei.
Op zondag 28 februari, heeft de Overtuin zijn eerste open tuin dag van 2021.
In maart zijn de open tuin dagen zondag 14 en zondag 28 maart.
De entree voor de tuin is 3 euro. Wil je alleen de galerie bezoeken dan is het gratis.
In verband met Corona is het niet zeker dat de open tuindagen doorgaan en de galerie open is. Kijk daarvoor op de website.
Ik kan van alles over de tuin vertellen en kan ook op een andere dag een rondleiding geven.
Natuurlijk moet u dan wel even contact met mij opnemen Annelies Dijksman 06-18977913 of per email: anneliesdijksman@gmail.com.
Kosten zijn ook dan € 3,-.

www.deovertuin.nl voor verdere informatie over de geschiedenis, de exposities en andere zaken.
U bent van hart welkom in het mooie Warnsveld.

Hartelijke groet, Annelies

AGENDA

Brei instuif de Haere:
In verband met de Corona maatregelen gaan de brei instuiven tot nadere berichtgeving niet door.

Zaterdag 6 maart 2021 – MAW wandeling: Geannuleerd
In verband met de Corona maatregelen gaat MAW wandeling van maart niet door.

Zaterdag 20 maart 2021 – LAW wandeling: Geannuleerd
In verband met de Corona maatregelen gaat LAW wandeling van maart niet door.

Nieuwsflits.
Het landelijke Nivon maakt regelmatig een nieuwsflits voor actieve Nivonners. Deze nieuwflitsen geven een goed beeld van wat er speelt binnen het Nivon. Ook jij kunt die nieuwflitsen bekijken via https://kader.nivon.nl/nieuwsflitsen-archief/

Abonneren op de nieuwsflits kan ook via https://us15.list-manage.com/subscribe?u=a3a4bc7c41ae3d7472f7820d6&id=f8fb73fc1f

Meer verenigingsnieuws.
Wil je nog meer verenigingsinformatie volgen dat kan via https://kader.nivon.nl/nivonraad/

X
X