Nivon

Stedendriehoek

Nieuws en maandagenda van de Nivonafdeling Stedendriehoek

April 2021 

Nieuws

Beste Nivonners,

Op 9 maart was de online ALV, met als belangrijkste agendapunt ‘verkiezing nieuwe bestuursleden’.
Adri van den Dries en Koos Vriezen zijn met algemene stemmen gekozen tot secretaris (Adri) en penningmeester (Koos). In deze nieuwsbrief stellen ze zichzelf voor.
Samen met andere vrijwilligers gaan we werken aan een bloeiende afdeling!

Het bestuur heeft in haar eerste vergadering een activiteitencommissie ingesteld.
Wendy Lodder is daarvan de trekker, Koos sluit aan vanuit het bestuur.
De activiteitencommissie streeft naar één extra activiteit per twee maanden.
Hopelijk hebben we snel uitzicht op versoepeling van de regels, zodat we weer bij elkaar kunnen komen.
Dan wordt er veel meer mogelijk.
Jullie horen zo snel mogelijk wat de plannen zijn voor dit jaar.

Alle mensen die hebben aangeboden om iets te organiseren of om op een andere manier mee te helpen krijgen een mailtje of een telefoontje.
Als je ook wil helpen, en je hebt je nog niet gemeld, neem dan contact met ons op via info.stedendriehoek@nivon.nl

Verder vind je in deze nieuwbrief het nieuwe stukje over de Overtuin en natuurlijk de activiteiten.

Hartelijke groet,
Adri, Gea en Koos


Voorstellen: Adri van den Dries – Secretaris.

Mijn naam is Adri van den Dries, sinds 9 maart 2021 uw nieuwe secretaris. Op de foto zie ik er misschien uit als een boswachter, maar schijn bedriegt.

Sinds 15 jaar ben ik lid van de Nivon, maar heb nog nooit aan activiteiten deel genomen. Ik ben destijds lid geworden om in buitenlandse huizen te gaan logeren, en dat heb ik ook enkele keren gedaan.

Mijn leeftijd is 69 jaar, en sinds twee jaar wonen mijn vriendin en ik in Deventer. Als boerenzoon uit de Noordoospolder ben ik in 1971 naar Amsterdam vertrokken om daar sociale geografie te studeren en ben er tot februari 2019 blijven wonen.

Ik heb 19 jaar voor de gemeente Amsterdam gewerkt, en 20 jaar voor de gemeente Haarlem.
In Haarlem was mijn laatste functie die van Directiesecretaris bij Gebiedsontwikkeling en Beheer. Na mijn pensionering hadden we behoefte aan wat meer ruimte en zijn we daarom naar het Oosten getrokken. Tot mijn hobby’s behoren bezoeken van kastelen en wandelen op landgoederen, architectuur (vooral Amsterdamse School en Art Deco) en fotograferen.


Voorstellen: Koos Vriezen – Penningmeester.

Ik ben Koos Vriezen. 66 jaar. Geboren in Amsterdam.
Daar heb ik ook tot augustus gewoond. Nu ingetrokken bij mijn huidige vrouw. Dit adres in Deventer was voor mij niet onbekend. Ik kom er al zo’n 40 jaar. En mijn eerste vrouw (15 jaar geleden overleden) heb ik er ook opgepikt. Uit het eerste huwelijk heb ik twee dochters.

Ik ben in 1986 lid geworden van het NIVON. Ben daar tot nu toe niet actief in geweest. Wel af en toe gebruik gemaakt van de voorzieningen.
Ik ben wel actief geweest in andere clubs uit “de rode familie”.
In de jaren zeventig in de PvdA en in haar jongerenorganisatie (JS, Jonge Socialisten). Ik heb een aantal jaren in het bestuur gezeten van de afdeling Amsterdam van de JS en ik ben enkele jaren secretaris geweest van een van de Amsterdamse afdelingen van de PvdA.

In mijn werkperiode ben ik vooral actief geweest in de FNV.
Zo’n 44 jaar gewerkt bij de Sociale Verzekeringsbank (uitvoerder van o.a. de AOW en de kinderbijslag). Een groot deel daarvan actief geweest in de bedrijfsledengroep en in de medezeggenschap. En ik ben een paar jaar penningmeester geweest van de bewonerscommissie in de buurt waarin ik hiervoor woonde.
Een van mijn hobby’s is wandelen. Dat doe ik al heel lang. Onder andere met een paar vrienden die ik nog uit de JS ken. Af en toe schaak ik ook met een paar vrienden die ik nog uit mijn PvdA-tijd ken. Verder ging ik voor de coronatijd regelmatig naar het theater, de film of naar een concert.


In de Overtuin

In de afgelopen weken is er veel veranderd in de tuinen. De sneeuwklokjes en krokussen hebben hun beste tijd gehad. Narcis, helmbloem, scilla en sneeuwroem staan nu te bloeien. Ook zie ik al dikke knoppen in de paardenkastanje.

De tuingroep is inmiddels weer twee keer aan de slag geweest. We zijn vooral bezig geweest met onkruid verwijderen, spontaan opgekomen planten verzetten, vlinderstruik snoeien en alle takken verzamelen die in de storm zijn afgevallen.

De open dag van 14 maart mocht doorgegaan. Ook de galerie is weer open.
De volgende open dagen staan gepland op:

• 28 maart,
• 5 april
• 18 april.

Kijk voor de zekerheid even op de website (www.deovertuin.nl) of de tuin en galerie inderdaad open zijn. Bij de entree worden trouwens plantjes uit de tuin te koop aangeboden.

Wil je meer weten over de tuin of een rondleiding van mij? Neem dan contact met me op.

Hartelijke groet, Annelies Dijksman.
Tel: 06-18977913, E-mail: anneliesdijksman@gmail.com

AGENDA

Zaterdag 3 april 2021 – MAW Wandeling: Geannuleerd
In verband met de Corona maatregelen gaat MAW wandeling van april niet door.

Zaterdag 17 April 2021: LAW Wandeling: Geannuleerd
In verband met de Corona maatregelen gaat LAW wandeling van april niet door.


Nieuwsflits.
Het landelijke Nivon maakt regelmatig een nieuwsflits voor actieve Nivonners. Deze nieuwflitsen geven een goed beeld van wat er speelt binnen het Nivon. Ook jij kunt die nieuwflitsen bekijken via https://kader.nivon.nl/nieuwsflitsen-archief/

Abonneren op de nieuwsflits kan ook via https://us15.list-manage.com/subscribe?u=a3a4bc7c41ae3d7472f7820d6&id=f8fb73fc1f

Meer verenigingsnieuws.
Wil je nog meer verenigingsinformatie volgen dat kan via https://kader.nivon.nl/nivonraad/

X