Nivon

Stedendriehoek

Nieuws en maandagenda van de Nivonafdeling Stedendriehoek

Januari 2021

Beste Nivonner,

Hierbij de nieuwsbrief van januari 2021.
Hierin vinden jullie de agenda, let op vanwege de lockdown gaan veel dingen niet door.
Met een maximale groepsgrootte van 2 mensen is wandelen in groepen niet mogelijk.
Verder in deze nieuwsbrief:

  • De rubrieken over de accommodaties van de natuurvrienden en herinneringen. De volgende keer is het Natuurvriendenhuis Krikkenhaar aan de beurt. Heeft u bijzonder herinneringen en foto’s die u wilt delen stuur ze naar info.stedendriehoek@nivon.nl.
    We behouden ons het recht voor op het inkorten van de opgestuurde herinneringen.
  • Vanwege de bijzondere tijd ook een verhaaltje over de stand van zaken financieel en anderszins van de stichting en de vereniging van het NIVON.
  • Deze maand hebben we alle NIVON leden, meer dan 800 mensen op meer dan 400 adressen, een brief met enquête gestuurd. Wij stellen het zeer op prijs als je die invult op de site of per post/mail.
    Heb je de brief niet ontvangen laat dat weten aan secr.stedendriehoek@nivon.nl
    In de volgende nieuwsbrief laten we weten wat de uitkomst van de enquête is, wij zijn benieuwd!

Wij wensen jullie een fijn en rustig uiteinde.
Door de lockdown wel een heel speciaal einde van 2020 maar wij houden moed en vertrouwen in een goede afloop van deze crisis.
Laat het vaccin snel komen en zijn werk doen dan zijn we weer vrij om te gaan en te staan waar we willen.

Wij zien ernaar uit om jullie weer allemaal te verwelkomen.

Nieuws

Nivon en Corona

Op 16 maart heeft het Centraal Bestuur (CB) van het Nivon het besluit moeten nemen om alle natuurvriendenhuizen te sluiten. Ook de kampeerterreinen die nog open waren zijn dicht gegaan. Dat duurde tot 1 juni. Alle accommodaties van het Nivon mochten toen open “op een kiertje”. Per 1 juli zijn de deuren weer wat wijder open gegaan voor individuele gasten. Groepen bleef een probleem, vooral in de wat kleinere huizen omdat de 1,5 meter vaak niet te handhaven was. Ook was er in het begin nog de regel dat ieder huishouden een eigen douche en toilet moesten hebben.

De aanmeldsecretarissen hebben hun handen vol gehad aan de omboekingen en de annuleringen. Het gaat dan echt om een paar duizend gasten en groepen. Het was lastig om voor alle accommodaties eenzelfde beleid te voeren omdat er per veiligheidsregio andere regels waren. In alle accommodaties werd met een stok van 1.5 meter gekeken wat de mogelijkheden waren. Hoeveel gasten kunnen er in de eetzaal? Er werden veel desinfecteer spullen aangeschaft en klaar gezet voor de gasten.

Nu zitten we weer in een bijna volledige lockdown. En weer moeten de beheercommissies bekijken wat er in hun huis of kampeerterrein wel en niet kan. Dat heeft tot gevolg dat er weer verschil kan zijn tussen de huizen. ABK huis en Het Hallse Hull is geheel gesloten. De andere huizen hebben bepaalde groepen en eigen activiteiten weer moeten annuleren.

Naast het vele werk dat de vrijwilligers rond de accommodaties hebben te verzetten heeft de corona periode natuurlijk ook ingrijpende financiële gevolgen voor het Nivon en de Stichting Natuurvriendenhuizen en Kampeerterreinen. Gelukkig heeft het Nivon en de Stichting de afgelopen jaren een sterk financieel beleid gevoerd waardoor het water niet meteen tot aan de lippen staat. Maar we moeten nu wel de tering naar de nering zetten.

We wachten met spanning af of de huidige lockdown het gewenste effect heeft. En of het vaccin zijn werk kan gaan doen. Maar terug naar het normaal in de accommodaties zal nog wel even duren. Wil je de ontwikkelingen in het Nivon volgen bekijk dan de nieuwsflits.

AGENDA

Brei instuif de Haere:

In verband met de Corona maatregelen gaan de brei instuiven tot nadere berichtgeving niet door.

Zaterdag 2 januari 2021 – MAW wandeling: Geannuleerd

In verband met de Corona maatregelen gaat MAW wandeling van januari niet door.

Zaterdag 16 januari 2021 – LAW wandeling: Geannuleerd

In verband met de Corona maatregelen gaat LAW wandeling van januari niet door.

Zondag 17 januari 2021 – Landelijk Digitaal Nivon Nieuwjaarconcert 2021 – Marjolein Meijers en band

LET OP !!! Tijd is aangepast !!!

Op zondag 17 januari 2021 om 14.30 uur is er een Nivon Nieuwjaarsconcert dat wordt verzorgd door Marjolein Meijers en haar band. Vanuit het Koos Vorrinkhuis wordt dit concert live uitgezonden via YouTube zodat iedereen het kan zien.

Marjolein Meijers is bekend van onder meer de Berini’s. Het theaterduo dat jaren lang volle zalen trok als het Rotterdamse echtpaar Annie en Harry de Bruin. Nu zingt Marjolein haar mooie, tranentrekkende en gekke liedjes met begeleiding van de broers Walter en Onno Kuipers.

De nieuwjaarswens wordt verzorgd door Henk Schaaf de voorzitter van het Nivon.

Kijk dus op zondag 17 januari om 14.30 naar Marjolein Meijers en band via https://youtu.be/Nbg4fcTwW9I. Het Nivon Nieuwjaarsconcert 2021.

Meer informatie: Dannie Brus 06 51408584


De Nivon accommodaties in de spotlight

In deze rubriek niet het beloofde verhaaltje over het ABK huis.
Vanwege de lockdown is het huis gesloten. Je houdt het tegoed!


Met kleinkinderen op Het Hallse Hull

Hele leuke herinneringen komen weer bij mij op als ik de foto’s bekijk van de grootouder/kleinkinder-kampeervakanties op de Hallse Hull, die vanuit onze afdeling voor het eerst in 2007 gehouden werden. En hoewel de kinderen van toen inmiddels al rond de 18 jaar en ouder zijn, hoef je het woord Hallse Hull maar te noemen en de verhalen en herinneringen barsten weer los. De gymnastiek ’s morgens van Marijn op het grote veld, Bulle Hulle die op bezoek kwam, de bonte vrijdagavond, en vergeet niet: laat naar bed mogen, omdat zij zich eerst in het zweet liepen bij honkbal en daarna de volwassenen zich uitsloofden. En dat moet je toch zien.

Pas als wij- Jan, Lies, Margreet, Bert, Ada, Dick, Riëtte en Jaap – rustig voor tent of caravan zaten – wilden de kinderen wel hun ogen dicht doen.

Doordat het animatieteam zowel ’s morgens als ’s avonds activiteiten organiseerde hadden wij als volwassenen ook volop vakantie.
Je kreeg de kinderen niet of nauwelijks van het terrein af om ook eens wat anders te doen. Zo kwamen wij ook eens aan dat boek of handwerk toe.

Riëtte Senff


Nieuwsflits.
Het landelijke Nivon maakt regelmatig een nieuwsflits voor actieve Nivonners. Deze nieuwflitsen geven een goed beeld van wat er speelt binnen het Nivon. Ook jij kunt die nieuwflitsen bekijken via https://kader.nivon.nl/nieuwsflitsen-archief/

Abonneren op de nieuwsflits kan ook via https://us15.list-manage.com/subscribe?u=a3a4bc7c41ae3d7472f7820d6&id=f8fb73fc1f

Meer verenigingsnieuws.
Wil je nog meer verenigingsinformatie volgen dat kan via https://kader.nivon.nl/nivonraad/

Veranderingen

@ Let op! De email adressen van de bestuursleden zijn in lijn gebracht met de landelijke adressen:

Bij bestuurswisselingen blijft het adres hetzelfde voor de leden ook binnen onze vereniging.
Het NIVON maakt op deze manier het mailverkeer overzichtelijk.

X