Nivon

Stedendriehoek

Nieuws en maandagenda van de Nivonafdeling Stedendriehoek

Februari 2021

Nieuws

Beste Nivonners,

Voor jullie ligt weer de nieuwsbrief van onze afdeling.
Als eerste vind je hier een bericht van Meia en Dannie, die hun taken in het afdelingsbestuur hebben neergelegd. Dat vind ik heel erg jammer. Zij hebben zich met veel enthousiasme ingezet voor de afdeling, en wij hebben prettig samengewerkt binnen het bestuur.
Binnenkort zal ik met het hoofdbestuur overleggen hoe het afdelingsbestuur verder kan gaan. Als er mensen zijn die mij willen bijstaan, al is het maar tijdelijk, dan hoor ik dat graag!
Verder vind je korte terugblik op de vragenlijst, aankondiging van een jubilarissenbijeenkomst en zoals altijd de agenda. Deze keer geen stukje over een natuurvriendenhuis. De volgende keer besteden we aandacht aan Krikkenhaar.

Hartelijke groet, Gea de Groes

Meia en Dannie leggen hun Nivon werkzaamheden neer
Wij hebben besloten om al onze Nivon werkzaamheden neer te leggen.
Oorzaak is een langlopend conflict met 2 leden van de beheercommissie van het ABK – HHH. Wij stappen nu uit dat conflict. Door informatie die ons pas onlangs bereikte zijn wij ook gaan twijfelen aan het draagvlak voor onze werkzaamheden in de Nivon afdeling stedendriehoek. Dit alles heeft ons tot dit besluit gebracht. Dannie zal op korte termijn zijn penningmeesterschap overdragen aan het landelijke bureau.

Met vriendelijke groet, Meia van Houten en Dannie Brus

Uitkomst vragenlijst
In december kreeg iedereen een vragenlijst van ons. Ongeveer 50 lijsten met antwoorden kwamen terug. Heel fijn dat jullie die moeite genomen hebben! Het was ook interessant om te lezen welke voorkeuren mensen hebben.
Veel mensen zijn heel tevreden met de activiteiten die worden aangeboden, ook ‘gewoon gezellig samen zijn’ is belangrijk. Anderen hebben interesse in aanvullende activiteiten: onder andere excursies, lezingen, workshops, cursussen, weekenden. De interesses zijn heel breed: van internet tot filosofie… Veel thema’s worden genoemd op het gebied van natuur & milieu, kunst & cultuur, duurzaamheid en maatschappelijke kwesties.
Fysiek bij elkaar komen kan nu (nog) niet. Een lezing online zou wél kunnen. Jullie horen in de volgende nieuwsbrief op welke datum dat zal gebeuren.

Jubilarissen
Voor de jubilarissen van 2020 en 2021 zal een bijeenkomst georganiseerd worden. Als voorlopige datum heb ik zondag 6 juni geprikt. Weet je dat je jubilaris bent (geweest), reserveer dan deze datum alvast in je agenda.

Afgevaardigden Nivonraad
Op 10 april 2021 wordt de Nivonraad gehouden. Als het mogelijk is gebeurt dat in het Hunehuis, anders digitaal. Namens onze afdeling mogen er twee mensen afgevaardigd worden. Het hoofdbestuur vraagt nadrukkelijk om deze afgevaardigden door de leden van de afdeling te laten kiezen. Om zoveel mogelijk mensen hun mening te laten geven zal de raadpleging via mail gebeuren, in een aantal stappen.
1. Wil je afgevaardigd worden naar de Nivonraad? Meld je dan voor 13 februari 2021 aan via info.stedendriehoek@nivon.nl .
2. Kort daarna krijgen jullie van een lijst met de kandidaten toegestuurd. Zijn er meer dan twee kandidaten, dan hebben jullie de mogelijkheid om voor 27 februari 2021 je voorkeur via mail door te geven op het bekende mailadres info.stedendriehoek@nivon.nl. Als er twee kandidaten zijn, worden deze automatisch de afgevaardigden.
3. Na verwerking van de stemmen. krijgen de kandidaten krijgen zo snel mogelijk persoonlijk bericht van mij.
4. In de Nieuwsbrief van maart komt een berichtje over de uitslag.

AGENDA

Brei instuif de Haere:
In verband met de Corona maatregelen gaan de brei instuiven tot nadere berichtgeving niet door.

Zaterdag 6 februari 2021 – MAW wandeling: Geannuleerd
In verband met de Corona maatregelen gaat MAW wandeling van februari niet door.

Zaterdag 20 februari 2021 – LAW wandeling: Geannuleerd
In verband met de Corona maatregelen gaat LAW wandeling van februari niet door.

Nieuwsflits.
Het landelijk Nivon maakt regelmatig een nieuwsflits voor actieve Nivonners. Deze nieuwflitsen geven een goed beeld van wat er speelt binnen het Nivon. Ook jij kunt die nieuwflitsen bekijken via https://kader.nivon.nl/nieuwsflitsen-archief/

Abonneren op de nieuwsflits kan ook via https://us15.list-manage.com/subscribe?u=a3a4bc7c41ae3d7472f7820d6&id=f8fb73fc1f

Meer verenigingsnieuws.
Wil je nog meer verenigingsinformatie volgen dat kan via https://kader.nivon.nl/nivonraad/

Winterkamperen bij het ABK huis Hallse Hull december 2019.

X