Nivon

Stedendriehoek

Nieuws en maandagenda van de Nivonafdeling Stedendriehoek

December 2020

Nieuws

Beste Nivonner,

We hebben de nieuwsbrief voor december weer klaar. We hopen dat het voor jullie ondanks de coronaperikelen toch een fijne maand wordt.
We wensen jullie fijne intieme feestdagen.
U vindt in deze nieuwsbrief natuurlijk de agenda en er is de start van een nieuwe rubriek.

Het bestuur van de Nivon afdeling Stedendriehoek

Activiteiten in Coronatijd.
Bij het begin van de coronacrisis heeft het Centraal Bestuur van het Nivon direct een Corona Regieteam gevormd. Dat team adviseert het Centraal Bestuur over hoe we binnen het Nivon en de natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen moeten omgaan met de steeds veranderende voorschriften.

De meeste aandacht gaat uit naar hoe de regels nageleefd moeten worden in de natuurvriendenhuizen en op kampeerterreinen. De veiligheid van de gasten en vrijwilligers staat daarbij voorop.

Maar ook de afdelingen zijn gehouden aan de centrale Nivon kaders zoals die door het Regieteam worden opgesteld. Na elke persconferentie van premier Rutte bekijkt het regieteam of en in hoeverre de kaders weer veranderd moeten of kunnen worden.

Ook onze Nivon afdeling moet na elke persconferentie bekijken hoe wij moeten reageren op de nieuwe landelijke regels en de aangepaste Nivon kaders.
Dat alles heeft grote invloed op onze afdelingsactiviteiten. Kunnen ze doorgaan of toch weer niet?
Kijk daarom voor de laatste informatie regelmatig op de website van onze afdeling https://stedendriehoek.nivon.nl.

De andere kant van de medaille is dat het afdelingsbestuur nadenkt over digitale afdelingsactiviteiten. Dat is wel een uitdaging.
Heb jij ideeën en wil je ons helpen bij deze uitdaging neem dan contact op met Meia van Houten 06-10028346 of via e-mail: meiavanhouten@danthe.nl

AGENDA

Brei instuif de Haere:
In verband met de Corona maatregelen gaan de brei instuiven tot nadere berichtgeving niet door.

Zaterdag 5 december 2020 – MAW wandeling: Veldwijkroute 11 km
Een rondwandeling door de uitgestrekte bossen ten Noorden van Vorden, langs de landgoederen Den Bramel en Het Enzerinck.
Geen horeca onderweg.
Startpunt: NS Vorden om 10:15 uur
Eindpunt: NS Vorden om ca. 14:30 uur
Vertrek trein Deventer richting Zutphen 9:45 uur
Vertrek trein Apeldoorn richting Zutphen 9:35 uur
Vertrek trein Zuphen richting Vorden 10:07 uur (Arriva spoor 1b)
Bijdrage: leden gratis, niet-leden € 2,50
Aanmelden: uiterlijk donderdag voor de wandeling bij Amarens van Wijland
Bij voorkeur per mail: wijlandv@xs4all.nl  of telefonisch via: 0575 501340 of 0623094519

Let op! De mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer.

Zaterdag 19 december – LAW wandeling: van Vorden naar Ruurlo (19 km)
We lopen via kasteel Vorden, en het gehucht Linde.
Via de bossen en landerijen komen we langs landgoed het Zelle en daarna in het plaatsje Varssel waar ook een kleine rust plek is.
Wat horeca betreft zijn er 2 rustplekken in de eerste 10 km aanwezig.
Na een poosje verlaten we het Pieterpad. De horeca in Veldhoek is gesloten vanwege de corona.
Door bos en langs weilanden komen we via kasteel Ruurlo bij station Ruurlo uit.
Start wandeling is om 09:45 uur vanaf station Vorden.
Verwachte aankomst station Ruurlo is om 16:00 uur.
Verzamelen: In de stationshal van Deventer om 09:00u. Vertrek naar Zutphen: 09:15u.
Vertrek uit Apeldoorn: 09:23u richting Zutphen.
Vertrek uit Zutphen: 09:38u naar Vorden. Tijden zijn onder voorbehoud.
Algemene kosten:
Voor leden gratis, voor niet-leden €2,50
Aanmelding: Uiterlijk donderdag voor de wandeling bij: Annelies Dijksman 06-18977913
of per email: anneliesdijksman@gmail.com

Let op! De mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer.

Zondag 17 januari 2021 – Nivon Nieuwjaarconcert 2021
Marjolein Meijers en band
Traditioneel organiseert het natuurvriendenhuis Koos Vorrinkhuis en de Nivon afdeling Gooi-Eemland & Amersfoort een nieuwjaarsbijeenkomst met het nieuwjaarsconcert.
Hoe de bijeenkomst zal zijn weten we nog niet.
Hebben we een heel volle grote zaal met enthousiaste Nivonners, of een zeer beperkt aantal Nivonners, of zelfs een lege zaal.
In ieder geval komt er een nieuwjaarconcert 2021 dat via internet te zien en te horen is.
Nivon TV op zijn best.

Op zondag 17 januari 2021 zal Marjolein Meijers (bekend van de Berini’s) optreden met haar band. Er komt een live stream vanuit het Koos Vorrinkhuis zodat alle Nivon leden kunnen genieten van het mooie, aangrijpende, lachwekkende, tranentrekkende programma van Marjolein Meijers.
(Voor een voorproefje; ga naar haar naam op Youtube)
De organisatie, zoals de techniek, is nog in volle gang dus de exacte tijden en bereikbaarheid van de stream zijn nog niet bekend.

Zet het al vast in je agenda: zondag 17 januari Nivon Nieuwjaarsconcert!

En kijk naar de website van de afdeling, https://stedendriehoek.nivon.nl, voor de actuele informatie over dit Nivon Nieuwjaarsconcert.


Beste Nivonners,

We willen een rubriek beginnen waarin alle Natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen belicht worden.
In deze nieuwsbrief de aftrap met het kampeerterrein Het Hallse Hull bij ons allen om de hoek!
Hebben jullie zelf leuke ervaringen op een van de NIVON accommodaties (met foto’s) die je wilt delen stuur die naar Gea: gdegroes@gmail.com

Kampeerterrein het Hallse Hull
Ondanks de late start van het kampeerseizoen hebben wij deze zomer heel veel gasten mogen ontvangen op Het Hallse Hull, we waren zelfs enkele weken volgeboekt. Veel mensen kozen ervoor om bij ons hun vakantie door te brengen. En mede dankzij het mooie weer, de diverse georganiseerde kinderactiviteiten en de gloednieuwe waterspeelplaats was het een super zomer op Het Hallse Hull. Nivon Zomertreffen kon dit jaar niet naar het buitenland en was dit jaar bij ons twee weken te gast. Ook voor de zomerkampen van Jump hebben we dit jaar een corona- proof oplossing gevonden, namelijk in combinatie met het ABK-huis. De volgeboekte kinderkampen konden zo allemaal doorgang vinden.

Kom winterkamperen
De verstilde natuur; in de ochtend een laagje rijp op je tent en ’s avonds een vuurtje om warm te blijven: steeds meer mensen ontdekken de romantiek van het winterkamperen. Kamperen in de winter is een bijzondere ervaring. Het is dan extra rustig, soms heb je zelfs het hele terrein voor jezelf. De natuur is anders, stiller, maar nog altijd prachtig. Je komt er gegarandeerd tot rust. Het was al een paar jaar groeiend: het winterkamperen. Wat wil je ook, bij ons heb je ruime plekken, er zijn kampvuurplaatsen en je kunt een kist hout van eigen terrein kopen om te stoken. Er is één sanitair gebouw gedeeltelijk geopend. De afgelopen herfstweken wisten de gasten ons goed te vinden. We zijn het hele jaar door geopend, dus ook met kerst en oud en nieuw.

Wil je komen winterkamperen?
Reserveren kan via de aanmeldsecretaris of bel met de huiswacht van het ABK-huis: 088-0990950


Gezocht: vrijwilligers voor het ABK-huis en Het Hallse Hull
Voor het beheer en onderhoud van het ABK-huis en kampeerterrein Het Hallse Hull zijn steeds nieuwe vrijwilligers nodig. We zijn nu vooral op zoek naar terreinwachten, technische krachten en mensen voor het organiseren van activiteiten (midweek-, fiets- en wandelarrangementen).

Terreinwachten
De terreinwacht ontvangt de gasten, zet hun gegevens in het boekingssysteem, biedt service, houdt toezicht op het terrein en doet klein onderhouds- en schoonmaakwerk. Je draait diensten van een of meerdere weken, altijd samen met een collega terreinwacht. Meestal is dat de eigen partner.
Tijdens de dienst verblijf je in een eigen woonruimte op het terrein.

Technische krachten
Voor het onderhoud van het huis en (grote) kampeerterrein, toiletgebouwen, schuren, dagverblijf De Deel en andere gebouwen zijn veel vrijwilligers nodig.  Er zijn klussers die het dagelijks onderhouds- en reparatiewerk doen, maar door het jaar heen zijn ook andere vrijwilligers met techniekklussen aan de slag, bijvoorbeeld tijdens werkweken. We zoeken nu nieuwe klussers én technische talenten die meer met plannenmakerij bezig gaan, bijvoorbeeld met het actualiseren en verder uitvoeren van het meerjaren onderhoudsprogramma. Het liefst mensen die door het jaar heen min of meer vaste taken uitvoeren.

Wat vragen we van je?
Je past bij ons als je enthousiast, sociaal en gastvrij bent. Als je van aanpakken weet, in een team kunt werken en handig en pragmatisch bent ingesteld.

Wat mag je van ons verwachten?
Een leuk team, reiskostenvergoeding, jaarlijks vrijwilligersweekend, voucher voor gratis overnachtingen en altijd voldoende klussen om op te pakken!

Heb je interesse of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Frans Hijman, coördinator vrijwilligers ABK-huis/Het Hallse Hull Telefoon: 06-37408827
Mailadres: cvw.abk-hhh@nivon.nl

X